Hyvä erovanhemmuus ry - HYVE

Joskus käy niin, että erossa lapset menettävät toisen vanhempansa. Kuitenkin tutkimukset osoittavat, että lapsi voi paremmin, kun hän voi säilyttää tiiviin yhteyden molempiin vanhempiinsa.

Mahdollisuutta erovanhempien tasa-arvoon ja erolasten monimuotoisempaan luonapitojärjestelyyn kaivataan, ja tähän HYVE haluaa olla vaikuttamassa. Haluamme omalta osaltamme levittää tietoa, millä vaihtoehtoisilla tavoilla lasten asuminen eron jälkeen voidaan järjestää. Haluamme myös muuttaa asenteita, käytäntöjä ja jopa lakeja vanhempien tasa-arvoa mahdollistavampaan suuntaan.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää erolasten hyvinvointia, erovanhempien ja heidän uusien kumppaneidensa yhteistyötä lapsen parhaaksi, lapsen oikeuksien toteutumiseksi parisuhteen päätyttyäkin sekä lisätä keskustelua vanhempien eron jälkeisestä hyvästä vanhemmuudesta asettamatta vastakkain lapsen vanhempia tai heidän puolisoita tai miehiä ja naisia.

Korjattavaa tuntuu riittävän. Erojen yleisyydestä ja toisesta vanhemmastaan erossa tai kahdessa kodissa asuvien lasten kasvavasta määrästä huolimatta yhteiskuntamme rakenteet ja käytännöt sen enempää kuin useiden tahojen ja yksilöiden asenteet eivät ole ehtineet 2000-luvulle erovanhemmuuden saralla. Riitaisille erovanhemmille suorastaan tarjottimella ojennetaan  lukuisia vaihtoehtoja riitojen kärjistämiseen. Vanhemmuuden tasa-arvoon on vielä matkaa. Hyve on perustettu korjaamaan näitä epäkohtia.

Toimimme Yhden Vanhemman Perheiden liiton jäsenyhdistyksenä